Haz

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Merve SEYİS Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 180 inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, düzenlenen lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik "jandarma" konulu kompozisyon yarışmasında il birincisi oldu. Öğrencimiz 14 Haziran 2019 Cuma günü saat 10.00'da Valilik önü tören alanında yapılan törende İl Jandarma Komutanlığı tarafından verilen ödülü alarak yazmış olduğu kompozisyonu okudu. Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

Okul rehber öğretmenimiz Melek POLAT tarafından  öğretmenlerimize yönelik erginlik döneminin özellikleri ve bu dönemde ergenlerle iletişim konulu konferans verildi.

May

Okulumuz velilerine yönelik okul müdürümüz Nuri KAMÇI ve  okul Rehber öğretmenimiz  Melek POLAT tarafından "Ergenlik Dönemi ve Özellikleri, Ergenlikte Davranış Bozuklukları ve Çözüm yolları, Ergenlerde Dini Tutum ve Davranışlar" konularında seminerler verildi.

May

Bu proje ile İslam tarihindeki büyük Ensar ve Muhacir  kardeşliğini örnek alarak, yanı başımızda ülkesi işgal altında olduğu için ülkemize sığınan ve okullarımıza gönderilen Afganlı, Filistinli, Suriyeli, Iraklı öğrenci kardeşlerimizin sıkıntılarına derman olmak, komşumuz açken tok yatmamak,   onların dertleri ile dertlenebilmek  bir nebze olsun acılarını hafifletebilmek. Bununla birlikte okulumuzda bulunan diğer ihtiyaçlı öğrencilere de aynı şekilde yardımcı olmak amaçlanmıştır.

Bu bağlamda maddi kaynak sağlamak için ilçe merkezinde kermes düzenledik.  Okul idaremizin, öğretmenlerimiz ve  çevremizde tanıdığımız esnafın katkılarıyla ramazan paketleri hazırladık. Öğrencilere nakdi yardımda bulunduk. Muhacir olan kardeşlerimizin velilerine imkanlar ölçüsünde iş bulmaya çalıştık.

May

Öğretmenlerin  öğrencilere iyi eğitim verebilmesi için kendilerini sürekli yenilemeleri gerekir. Öğretmenler değişim ve gelişimi sağlayamadığı takdirde eğitimde başarının da sağlanamayacağı kesindir.  Bu bağlamda Okulumuz öğretmenleri alanlarında yeni çıkan makaleleri müzakere etmek için zümre toplantılarında bir araya geldi.

May

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 10.sınıflar düzeyinde Peygamber Efendimizin Hayatını daha iyi anlamak ve örnek almak amacıyla bilgi yarışması düzenlenmiştir. Yarışmada bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması,  öğrencilerin öğrenmeye teşvik edilmesi, öğrencilere yarışma kültürünün kazandırılması ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmasına ve eğlenerek öğrenmeye yardımcı olmak hedef olarak gözetilmiştir. Yarışmaya 10/A,B,C,D,E,F,G,H sınıflarından 3´er öğrenci katılmıştır. Yarışmada 10/C Siyer dersi öğretmenleri Fatma ERDEM, Sevde AKGÜN, Nuri KAMÇI jüri olarak görev almıştır. Maşite ÖZTÜRK yarışmanın sunuculuğunu üstlenmiştir.

Yarışma sonucunda 10/C sınıfını temsil eden Abdulkemal ÇELİK, Mehmet Emin SONÇAĞ, Ali Yaşar ALTUNTAŞ 120 puanla birinci, 10/E sınıfını temsil eden Oğuzhan USTA, Batuhan YAYLI, Samet BİRİNCİ ikinci; 10/F sınıfını temsil eden Ali Hacı SALİHOĞLU, Ömer ŞAHİN, Mustafa KÖSE üçüncü olmuştur. Dereceye giren öğrencilerimizin para ödülü, katılan tüm öğrencilerimize kitap ödülü verilmiştir.

May

Okulumuz öğretmen ve öğrenci işbirliğiyle Afrikadaki katarakt rahatsızlığı olan ve okulumuzdaki muhtaç öğencilere yönelik 30 Nisan tarihinde kermes düzenlendi. Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.

May

09.05.2019 Çarşamba günü Okulumuz konferans salonunda Okulumuz Rehber Öğretmeni Melek POLAT tarafından velilerimize yönelik ergen eğitimi semineri verildi.

May

Türkiye Liseler Arası 75 Kilo Boks Müsabakalarında 12B Sınıfı öğrencimiz Emirhan KALKAN Yozgatta düzenlenen final maçında Türkiye birincisi oldu.

Ara

Hutbe yarışması okulumuz koordinatörlüğünde yapıldı.

"Genç hatipler hutbe yarışması"nda Akçaabat Anadolu İmam Hatip

Lisesi öğrencisi Yusuf ENSAR Kalkışım İl Birincisi oldu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu imam Hatip Liseleri öğrencileri arasında

düzenlenen "Genç Hatipler Hutbe Okuma" yarışması Trabzon ili elemeleri 28 Aralık 2018

Cuma günü Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordinatörlüğünde Akçaabat Rahman

Cami'inde gerçekleştirildi. Yarışmaya ilimizdeki 18 Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi

katıldı. Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Araklı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arsin

Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Ahmet Çamur

Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Akkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Rüştü

Aşıkkutlu Anadolu İHL, Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi, Trabzon Anadolu

İmam-Hatip Lisesi, Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mahmut Celaleddin Ökten

Anadolu İHL, Ali Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi, OF Anadolu İmam Hatip Lisesi,

Sürmene Şht Muhammet Yıldız Ana. İHL, Şalpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tonya

Anadolu İmam Hatip Lisesi, Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yomra Hacı Hakkı

Çalık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Yarışmada;

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Yusuf Ensar KALKIŞIM birinci oldu.

Yusuf Ensar KALKIŞIM 8 Martta Tokat'ta yapılacak Bölge finalinde Trabzon'u temsil

edecek.

Yarışmada ikinciliği Sürmene Şehit Muhammet Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi

Hasan KARAMAHMUTOĞLU,

Üçüncü ise Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu Lisesi öğrencisi Feyzullah Bilal

ŞENARSLAN oldu. Yarışma ödül töreniyle sona erdi.

Yarışmanın Jürü üyeliklerini

1-Selami BAĞCI (Ortahisar Müftüsü)

2-Mustafa KURUKIZ (KTÜ.İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi)

3-Ayhan KURT (Vaiz)

4-Nusret GENCER (Vaiz)

5-Ali Fuat AYDIN (Trabzon Kız A.İ.H.L. Mesl. Ders. Öğretmeni)

Ara

Okulumuz öğrencilerinden Mehmet ZENGİN Ezan Okuma Yarışmasında İl ikincisi olmuştur

Kas

Okulumuz Öğretmenlerinden Mustafa YETİM ve Bilal GAYDAN´ın Akçaabat Sahil Camiinde hazırlamış oldukları mevlit programı yerel halk, öğrenciler ve diğer öğretmenlerimiz katılımıyla gerçekleştirildi.