7. Arapça Yarışmaları İl Elemeleri Okulumuz Bünyesinde Gerçekleştirildi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen ülkemizin Arapça alanında yapmış olduğu en büyük organizasyon olma özelliğini taşıyan, yedinci Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmaları Trabzon AKÇAABAT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİ KOORDİNESİNDE EROL GÜNAYDIN SANAT MERKEZİNDE 2 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen ülkemizin Arapça alanında yapmış olduğu en büyük organizasyon olma özelliğini taşıyan, yedinci Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmaları Trabzon AKÇAABAT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİ KOORDİNESİNDE EROL GÜNAYDIN SANAT MERKEZİNDE 2 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Şu anda Türkiye genelinde bütün illerde eş zamanlı olarak yapılan Arapça yarışmalarına 81 ilden 938 Anadolu İmam Hatip Lisesi başvurdu. 917 İmam Hatip Ortaokulu yarışmaya iştirak etti. Elemelerine toplamda 25.000(yirmi beşbin)   Öğrencinin katıldığı yarışmalar liseler arasında Bilgi, Şiir Metin Canlandırma ve Arapça hat olmak üzere dört kategoride gerçekleşecek.

TRABZON İL FİNALLERİNDE İSE 80 ÖĞRENCİ YARIŞTI.

Bu gün yarışmalarda birinci olacak öğrencilerimiz 30 Nisanda 10 ayrı ilde yapılacak olan bölge yarışmalarında illerini temsil edecekler.

Yarışmaların Türkiye finali ve ödül töreni ise başkent Ankara’da Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün uhdesinde 26-27 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacaktır.

BİLGİ YARIŞMALARINDA

1-     Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü

Öğrenciler:   Murat KÜÇÜK

Merve Safa BEKTAŞ

Sümeyye ÖZTÜRK

Görkem BİYİKLİ

2-     Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü

Hülya YILDIZ

Rabia Nur DEMİRTAŞ

Semanur YAZICI

Elif ALTINTAŞ

3-     Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü

Ahsen BİRİNCİ

Merve COŞKUN

Yaşar Furkan BULUT

Sümeyye UZUN

METİN CANLANDIRMA YARIŞMASINDA

1-     Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü- Zehranur ÜZÜN, Merve GEDİKLİ, Emine BAYRAKTAR, Kübra KÜÇÜK´ü

2-     Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü- öğrencilerimiz Cansu BATTAL,Edanur ŞAHİN

3-     Hamit Özdağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü- Elifnur YILDIRIM, Songül SAĞLAM,Tuğba AY´ı

ŞİİR YARIŞMASINDA

1-     Hamit Özdağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü- Ayşe Hümeyra DURMUŞ´u

2-     Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü- SultanYAYLA

3-     Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü-Hasan UÇAR

DERECELERİNİ ALDI.

Bilgi yarışmaları sonunda öğle arası yemek ikramından sonra, bilgi yarışmaları finali, daha sora şiir yarışmaları ve metin canlandırma yarışmaları yapıldı.

Yarışmalara katılan 80 öğrencimize  de ödül l töreninde ödüllendirildi.

Yayın: 18.04.2016 - Güncelleme: 18.04.2016 09:50 - Görüntülenme: 626