OKULUMUZ AKÇAABAT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİSİ GÜRKAN CEBECİ TEKNOLOJİ DEVİ APPLE'IN AÇIĞINI BULDU! 3 BİN DOLAR İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okulumuz 11. sınıf öğrencisi Gürkan CEBECİ, dünyanın en ünlü teknoloji markalarından biri olan Apple'ın, Iphone marka cep telefonunda bulduğu yazılım açığını firmaya bildirerek Apple hesabına gönderilen 3 bin dolarla ödüllendirildi.  Yaklaşık 4 senedir 'Siri' üzerine çalışan Cebeci, bir sistem hatasını yakaladı. Ekranın kilitli olmasına rağmen 'Hey Siri gelen mesaj var mı?' Sesli komutuyla gelen mesajların okunduğunu fark eden CEBECİ, bu hatayı firmanın merkezine bildirdi. Teknoloji devinden olumsuz yanıt almasına rağmen pes etmeyen CEBECİ, hatayı video çekerek ispatladı. Yaklaşık 2 hafta sonra firmadan yanıt alan lise öğrencisi, hatanın kabul edildiğini ve güncelleme ile düzeltileceğini öğrendi. Firma tarafından 3 bin dolar ile ödüllendirilen CEBECİ'ye ayrıca üzerinde "Bize bildirdiğiniz hata için tüm ekibimiz olarak size sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni güncelleme ile bulduğunuz sistem hatasına çözüm getirmiş bulunmaktayız. Sizin için bir de sürpriz hazırladık. Apple bakiyenize 3 bin dolar yükledik. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle" yazılı bir plaket verildi.

20-05-202020-05-202020-05-202020-05-2020

Yayın: 08.05.2020 - Güncelleme: 20.05.2020 16:12 - Görüntülenme: 1578